Тошко Йорданов от Има такъв народ“ се яви на разпит в

...
Тошко Йорданов от Има такъв народ“ се яви на разпит в
Коментари Харесай

Заради заплахите срещу електронния министър: Разпитаха Тошко Йорданов в СГП

Тошко Йорданов от „ ИТН “ се яви на разпит в Софийската градска прокуратура. Поводът са изказвания на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски за упражняван върху него напън за публични поръчки за повече от 600 милиона лв..

От прокуратурата към този момент са разпитали съвсем всички, които са свързани с инспекцията

Непосредствено преди първия тур на локалните избори министърът съобщи на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван напън от Кирил Петков и Божидар Божанов.

И двамата незабавно отхвърлиха обвиняванията. А на министър Йоловски и фамилията му беше назначена държавна защита.

Снимка: bTV

До следствието се стигна, откакто два дни преди първия тур на изборите, от ДАНС изпратиха информация за дейности на зам.-министъра на електронното ръководство, свързани с хеш кода на машините. След това Централната изборна комисия  анулира машинното гласоподаване. Премиерът Николай Денков съобщи, че събитията ще се проучват в учебниците по история като типичен образец за интензивно мероприятие.

Това се случва, откакто поради информация от ДАНС гласувахме единствено на хартия на локалния избор

Седмица по-късно Софийската градска прокуратура стартира следствие за закани против министър Александър Йоловски. От ГЕРБ и от Има Такъв Народ обявиха, че на председателски съвет Йоловски е разказал, че е притискан от политици от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

От държавното обвиняване към този момент са разпитали съвсем всички, които са свързани с инспекцията за това какво се е случвало по време и след удостоверяването на машините за 29 октомври. 

На изборите, извършени съвсем напълно с машини, процентът на невалидните бюлетини беше минимален

Също така обвинението ревизира и информацията в сигнала на ДАНС за компютърно закононарушение в проблема с анулацията на машинното гласоподаване на първия тур на локалния избор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР